Zwemvijver

Bijgebouw omgevormd tot poolhouse

Genieten met volle teugen

Brons

Winnaar 2023-2024

Dit jaar viel Tuinwerken Willemsens opnieuw in de prijzen bij de wedstrijd voor beste Belgische zwembad- en zwemvijverbouwers. Met deze vijver haalden we brons in de categorie tot 40.000 euro.

"In deze L-vormige zwemvijver wordt het kleine beentje van de L benut als een mooie, weelderige plantenzone. Het zwemgedeelte wordt van de moerasbedfilter gescheiden door granieten stapstenen waartussen het water vloeit volgens een downflowsysteem. Zowel de zwemvijver als de rest van de tuin zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals graniet, hardhout en kleiklinkers. De goudwindes benadrukken de uitstekende kwaliteit van het water. Maar ook als mens voel je je in deze compacte belevenistuin met prachtig poolhouse, leuke barbecuehoek en rijke beplanting als een vis in het water."

Bekijk het zwemvijverpaspoort op zwembadenplus.be

Karaktervol en tijdloos

Een bestaand bijgebouw werd gerestaureerd tot een hedendaags poolhouse met aandacht voor de authentieke elementen en het karakter van de bestaande woning. 

In dit project werd er gekozen voor kwalitatieve materialen die perfect harmoniëren met elkaar. Het gebrande graniet vinden we terug in zowel de tegels in het poolhouse als in de zwembadboord en de stapstenen tussen de filterzone en de zwemzone. 

De rechthoekige zwemvijver heeft een l-vormige filterzone en is afgewerkt met een zwembadboord zonder neus. 

zwemvijver brons

Terras & tuinpaden

Het terras aan de woning is opgetrokken uit ipe hardhout aangevuld met gebrand graniet trapblokken. De tuinpaden bestaan uit een Ebema Carreau betonklinker in de kleur carbon. Deze betonklinkers zijn ideaal voor paden en inritten. Ze worden gekenmerkt door een egale afwerking, een moderne uitstraling en zijn strak en maatvast. Door de minimale voeg is het onderhoud beperkt. 

Zwemvijver

De filterzone van deze zwemvijver loopt visueel over in de vaste beplanting. Arduinen stapstenen (Belgische blauwe hardsteen, gerecupereerde boordstenen) scheiden beide delen van ellkaar.

Zowel het houten terras als kleiklinkers lopen tot tegen de zwemvijver waardoor er bijna geen rand is aan de zwemvijver.

zwemvijver brons
zwemvijver brons
zwemvijver brons

Tuindroom?

Denk je er over om je tuin een make-over te geven? We helpen je graag met het verwezenlijken van je tuindroom.

Of bel Jeroen op 016 88 00 41.

Andere projecten

Zwemvijver met éxtra touch

Symmetrie is harmonie

Dompel jezelf onder in je eigen stukje natuur

Organische zwemvijver

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de tips van onze tuinexperts

volg ons op