• by:
  • December 3rd, 2021
  • Category: zwemvijver, tuin, terras
Landschapsarchitectuur in Heverlee

Een oase van rust in Heverlee met een authentieke, retro uitstraling

Retro landschapsarchitectuur in Heverlee

Authentieke terrassen Heverlee

Een oase van rust met respect voor authenticiteit

Tijdloze klasse, superieure kwaliteit

In dit project in Heverlee werd er gekozen voor roodbruine Wienerberger getrommelde keramische kleiklinkers, meer bepaald Authentica Retro Castello kleiklinkers. 

Deze roodbruine klinkers met donkerbruine nuances worden getrommeld waardoor ze het uitzicht hebben van gerecupereerde klinkers. Naast een levensduur van gemiddeld maar liefst 125 jaar, zijn er nog een aantal eigenschappen die van kleiklinkers een ideale keuze maken voor terrassen, tuinpaden en afboordingen. 

Kleiklinkers worden gekenmerkt door een grote weerstand tegen slijtage en verkleuring (zelfs na tientallen jaren felle zon treedt er nog geen verkleuring op), hebben een lage wateropname en een hoge vorst- en dooiweerstand. Er is bijzonder weinig onderhoud nodig voor kleiklinkers, één keer per jaar schoonmaken volstaat. Gebakken klei is bovendien een heel resistent materiaal, dus mag je alle reguliere poetsmiddelen gebruiken. 

Tot slot is het een duurzame keuze omwille van de levensduur en een milieuvriendelijke oplossing. Kleiklinkers hebben – zoals de naam het zegt – klei als grondstof. Het grootste deel van de klei wordt lokaal ontgonnen en de ontgonnen klei wordt opnieuw aangevoerd door rivieren waardoor je kan spreken over een hernieuwbare grondstof. 
 

Kenmerken
  • Wienerberger Authentica Retro Castello kleiklinkers

  • zwemvijver

  • plantenperken

  • bloemenboord

Landschapsarchitectuur Heverlee
Landschapsarchitectuur Heverlee
Landschapsarchitectuur Heverlee
Landschapsarchitectuur Heverlee

Werkt onze aanpak ook voor u?

volg ons op