Zwemvijver / Tuinaanleg

Tijdloze klasse, superieure kwaliteit

Retro landschapsarchitectuur in Heverlee

Retro keramische kleiklinkers

In dit project in Heverlee werd er gekozen voor roodbruine Wienerberger getrommelde keramische kleiklinkers, meer bepaald Authentica Retro Castello kleiklinkers. 

Deze roodbruine klinkers met donkerbruine nuances worden getrommeld waardoor ze het uitzicht hebben van gerecupereerde klinkers. Naast een levensduur van gemiddeld maar liefst 125 jaar, zijn er nog een aantal eigenschappen die van kleiklinkers een ideale keuze maken voor terrassen, tuinpaden en afboordingen.

Een duurzame keuze

Kleiklinkers worden gekenmerkt door een grote weerstand tegen slijtage en verkleuring (zelfs na tientallen jaren felle zon treedt er nog geen verkleuring op), hebben een lage wateropname en een hoge vorst- en dooiweerstand. Er is bijzonder weinig onderhoud nodig voor kleiklinkers, één keer per jaar schoonmaken volstaat. Gebakken klei is bovendien een heel resistent materiaal, dus mag je alle reguliere poetsmiddelen gebruiken. 

Tot slot is het een duurzame keuze omwille van de levensduur en een milieuvriendelijke oplossing. Kleiklinkers hebben – zoals de naam het zegt – klei als grondstof. Het grootste deel van de klei wordt lokaal ontgonnen en de ontgonnen klei wordt opnieuw aangevoerd door rivieren waardoor je kan spreken over een hernieuwbare grondstof.

Tuindroom?

Denk je er over om je tuin een make-over te geven? We helpen je graag met het verwezenlijken van je tuindroom.

Of bel Jeroen op 016 88 00 41.

Andere projecten

Zwemvijver met éxtra touch

Symmetrie is harmonie

Dompel jezelf onder in je eigen stukje natuur

Organische zwemvijver

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de tips van onze tuinexperts

volg ons op